Program Hemşehrimiz sayın Prof. Dr İhsan Süreyya SIRMA ilçe kaymakamız sayın Memiş İnan Belediye Başkanımız Sayın Necat CELLEK, İl müftümüz sayın Faruk AVRAS,ilçe garnizon Komutanı sayın Mustafa AKPINAR,kurum amirleri ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ardından Belediye Başkanımız sayın Necat CELLEK Mevlid Kandili dolaysıyla yayımladığı mesajında; Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (S.A.V) dünyayı şereflendirdiği bu mübarek gecede onun rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığının yalnızca ümmetini değil bütün insanlığı kapsadığını bir kez daha hatırlıyoruz. İnsanların en hayırlısı Hz. Peygamber binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam’ı müjdeleyendir.

O Allah’ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı ve sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık, merhamet ve hoşgörü dolu bir devir başlamıştır. Bugün, tüm insanlık Hz. Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” Dedi