29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Törene ilçe Kaymakamız sayın Memiş İNAN Belediye Başkanımız sayın Necat CELLEK ilçe Garnizon Komutanımız sayın Mustafa AKPINAR ve Daire amirleri katıldı.
Ardından Belediye Başkanımız Necat Cellek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Cellek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 94 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir.
600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır.

1919’da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız.
Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyete sahip çıkmanın, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmanın, mücadele etmenin, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmanın, hepimizin müşterek vazifesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 94. yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

18 Ekim 2017, Çarşamba
Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.